szünetelés

Írta: Super User on . Beküldve: Rólunk

Kedves Érdeklődők!

 

Tisztelettel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Ligetszépe Kisvárosi Sétakocsikázás tevékenysége április 10-ig szünetel. Ebben az időszakban nem elérhetőek hintós, illetve lovas kocsis programjaink. Április 11-től ismét szeretettel állunk Kedves Vendégeink rendelkezésére.

 

Előzetes foglalásokra, érdeklődésre természetesen jelen időszakban is van lehetőség.

 

Megértésüket köszönjük!

 

Ligetszépe Kisvárosi Sétakocsikázás

Kastély Zenei Napok

Írta: Super User on . Beküldve: Rólunk

Hintóból a színpadra ....

 

18920606 1382532508507823 8745558596229812 n

A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont (Incze László) fotója

 

A gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont kínálta végtelen lehetőségre alapozva Gyula városa új zenei fesztivált indított útjára 2017-ben, mely a Kastély Zenei Napok nevet viseli. A bámulatos környezetben zajló színvonalas programok csúcsát a harmadik napon Rálik Szilvia és Berkes János művészek előadása jelentette, mely - a Kastélyra jellemző módon - ismét parádés formát öltött. Az énekművészek a festői szépségű kastélypark sétányán Viktória-hintóval közelítették meg a színpadot, s a hintóból kiszállva máris énekelni kezdtek. :)
Megint zseniális volt az ötlet, Almásy-kastély, gratulálunk!

 

 

Születésnapot ünnepelt az Almásy-kastély

Írta: Super User on . Beküldve: Rólunk

Hintóval vonultak be az egykori főúri családok

Kép 2 

Rusznyák Csaba (Gyulai Hírlap) fotója 

 

A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont a tőle megszokott monumentális eleganciával ünnepelte működésének első évfordulóját. A születésnapi rendezvényen a kastélyt egykor birtokló és benépesítő három család, a Harruckernek, a Wenckheimek és az Almásyak vonultak be újra egykori otthonukba, a jelenlegi Almásy-kastély Látogatóközpontba. Az évforduló értékéhez méltón a családokat megelevenítő kosztümbe öltözött színjátszók három valódi, korabeli hintón utaztak a kastély bejáratáig, melyek közül kettőt a Ligetszépe biztosított. Külön köszönet id. Barna Gergely fogathajtónak és Nóniusz lovainak, hogy közreműködésükkel Harruckern báró és neje antik, 90 éves Károlyi-hintónkon érkezhetett a kúria falai közé. A Wenckheim-család a Ligetszépe Viktória-hintójának utasai voltak. Az ezzel a lovas mozzanattal kezdődő születésnapi ünnepség számos egyéb remek programot tartogatott a látogatók számára, amiket végül a szülinapi torta felszolgálása zárt. 

Letétetett - bevégeztetett kiállítás megnyitó

Írta: Super User on . Beküldve: Rólunk

Monumentális kiállítás megnyitóval tisztelgett a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont az aradi ereklyéknek...

 

 lef m

 

 
Történelmi pillanat a város életében, hogy október 7-től az Aradi Ereklyemúzeum jóvoltából a kastély kiállítása az "aradi vértanúk" és a szabadságharc emlékét őrző számos ereklyével gazdagodhatott. A gyulai kiállítási helyszín történelmi jelentőségű, hiszen a magyar szabadságért harcoló, de végül Aradon mártírhalált halt 13 vértanú tábornok oldalfegyvereinek letételére - a világosi fegyverletételt követően - végül Gyulán, a Wenckheim-kastélyban került sor. A korabeli történet valósághűen elevenedett meg az október 7-én rendezett megnyitó ünnepségen, ahol a Beszterczey Attila vezette gyulai színi társulat, két lóhátas vértes és a Ligetszépe Kisvárosi Sétakocsikázás parasztkocsijának közreműködésével egy megindítóan drámai előadás keretében élhették át a résztvevők a szabadságharc szomorú végzetét. Az előadásból nem hiányzott az emlékezetes momentum sem, amikor is a büszke mártír, Knézich Károly a szekér kereke alatt kettétörte kardját, hogy az csak törötten juthasson a lefegyverző cári csapatok kezére. Knézich Károly eredeti, kettétört kardját a mai napig őrzi a Vármúzeum fegyvertára, lehetővé téve annak a reneszánsz kiállítás keretében való megtekintését.
 
Az ünnepélyt Gyula város és Arad város polgármestere egyaránt megtisztelte jelenlétével. Gratulálunk a kastély és a város stábjának a sikeres szervező munkáért, az ötletes megnyitó műsorért, és az ismételten magas színvonalú szolgáltatásért!

 

Videó:

https://www.youtube.com/watch?v=c6JPjBQvjyQ

 

 

  

 

Gyula

Írta: Super User on . Beküldve: Rólunk

gyula

Gyula, a vizek és virágok városa az Alföld egy gyöngyszemeként Románia felé haladva egy váratlan meglepetést jelent minden városunkba érkezőnek. Az egykori megyeszékhely régimódi hangulatú polgári belvárosa, a számtalan műemlék-épület, Közép-Európa egyetlen épen maradt síkvidéki középkori téglavára, a magvában a 18. századból fennmaradt barokk kastély vagy az ország második legrégebben működő cukrászdája mind olyan egyedülálló és értékes elemei a 700 éves gyulai történelemnek, melyek városunkat a régió legszebb települései közé emelik....

További cikkeink...