Vadvirág túra

vadvir m

Fedezze fel az Alföld vadon termő gyógynövényeit egy egyedülálló lovaskocsis kirándulás során, ahol szakképzett természetgyógyász kalauzolja végig az érdeklődőket a szép Körös-vidék gyulai Ökosétányán, betekintést nyújtva a táj jellegzetes gyógyító "vadvirágainak" gyűjtési és felhasználási praktikáiba.

Az egykori ártéri keményfás ligeterdő és az azt övező mocsárrét különlegesen termékeny élőhelyet biztosít az olyan növényeknek is, melyek évezredek óta, gyógyszert nem ismerő nemzedékek százainak szolgáltak értékes orvosságként, ismeretek híján azonban általában gaznak nézzük ezeket a valójában értékes gyógyhatással rendelkező gyógyfüveket. A Vadvirág túra célja, hogy a régi korok gyógynövényes orvoslásától a legmodernebb hatóanyag-elvű gyógyszerészeti megközelítésig, az ökológiától a humánbiológiáig, a tudománytól a legegyszerűbb mindennapi praktikákig a lehető legtöbb nézőpontból világítson rá ezen "csodafüvek" lenyűgöző értékére.

 

 
A túra során lovaskocsin utazva érkezünk a Kisökörjárási tölgyeserdőbe, ahol blokkonként ismerkedünk meg például a lázcsillapítás, a sebkezelés, a légúti, a keringési vagy az emésztési problémák, a gyulladások és fertőzések természetes gyógyítóival, majd a Fehér-Köröshöz érve megcsodáljuk a város történelmével egybefonódott folyó szőke folyamát, a duzzasztót és a régi Tűs gát emlékművet. A háborítatlan természet megnyugtató hangjait, a lovak közelségét, a napsütést és az erdei szellőt élvezve, BIO-járművünkön minden vendég lehetőséget kap a feltöltődésre és a relaxációra, s a túra végére talán az eddig nagyra értékelt, vagy épp egyre csökkenő népszerűségű gyógyszerek növényekkel való helyettesítését is valamennyien fontolóra vesszük.

 

 

Ízelítő a Körös-vidéki mocsárrét patikájából, a Vadvirág-túra kínálatából:

 

I m

II m

 III m

IV m

 

 

A program időtartama: kb. 90 perc

Minimum létszám: 2 fő

Maximum létszám: 12-13 fő

Jármű: Békés megyei szűcshímzés motívumaival díszített, hagyományos, gumikerekű lovas kocsi padokkal, párnákkal, szőnyeggel

Indulás: egyéni időpont egyeztetéssel, az adott szálláshelyről

 


Időpont egyeztetése: +36-30/60-97-258Igény szerint lehetőséget biztosítunk a Vadvirág túra és a lovaskocsis Történelmi városnézés programok kombinációjára is, nagyjából 120 perc időtartamban.